Uncategorized

Duurzaamheid op kantoor

Geplaatst

Wanneer je werkomgeving wordt verwaarloosd, dan heeft dit ook een negatieve invloed op je mentale en emotionele gezondheid. Een duurzame levensstijl wordt steeds populairder, en wereldwijd vinden mensen het fijn om in duurzaamheid te investeren en zo hun omgeving vorm te geven. En omdat we een groot deel van onze tijd op kantoor doorbrengen, is ook daar steeds meer duurzaamheid gewenst.

Duurzame locatie

Natuurlijk is de eerste stap om de juiste locatie voor jouw duurzame kantoor te vinden. In veel steden kun je via Workaround op zoek naar een kantoorruimte waarin je op duurzame manier gebruik kunt maken van openbare vervoersmogelijkheden. Ook kun je kijken naar een ruimte met veel natuurlijk lichtinval. Zo gebruik je minder energie aan licht, en wanneer de zon naar binnen schijnt, wordt ook nog eens de ruimte op een natuurlijke en duurzame manier opgewarmd.

Workaround biedt bovendien veel keuze in nieuwere kantoorruimtes, waarbij dubbelglas en een goede isolering is geïmplementeerd, zodat het in de zomer binnen lekker koel blijft, en in de winter warm. Hierdoor hoef je minder gebruik te maken van airconditioning en centrale verwarming. Workaround geeft ook de mogelijkheid tot coworking spaces – een duurzame oplossing waarin je de ruimte deelt met iemand anders en zo dus je ecologische voetafdruk halveert.

Afvalbeheer

Afvalbeheer op kantoor kan een stuk groener, en veel managers zien hier ook de economische voordelen in. Niet alleen het scheiden van afval is hiervan een voorbeeld, maar ook bewuster je materialen inkopen draagt hier aan bij.

Vervang gloeilampen door LED-lampen

Energiezuinig gaat hand in hand met een duurzaam milieu perspectief. Door je kantoorverlichting allemaal met LED te vervangen, bereik je de hoogste energie-efficiëntie. En het bespaart gelijk geld op de energie rekening.

Zet kamerplanten neer

Met kamerplanten maak je je kantoor letterlijk en figuurlijk groener. Door groen in je kantoor op te nemen, kun je de luchtkwaliteit binnen verbeteren, iets dat ook aan de gezondheid van de medewerkers op kantoor kan bijdragen. Ook niet onbelangrijk: de sfeer op kantoor wordt meteen beter!

Beperk de koeling en verwarming

Temperatuur regulatie op kantoor kan lastig zijn, zeker met meerdere medewerkers. Sommige mensen hebben het snel koud, anderen vinden het snel te vochtig, of juist te droog. Toch is het belangrijk om met elkaar een vorm te vinden waarbij zo min mogelijk gebruik wordt gemaakt van een airconditioningsysteem, want dat is erg slecht voor het milieu. Probeer ook het verwarmen met de kantoorthermostaat zoveel mogelijk te beperken, en trek liever wat extra laagjes kleding aan, zodat je beter je eigen temperatuur kunt reguleren.

Groene schoonmaakproducten

Schaf ecologische schoonmaakmiddelen aan voor op kantoor. De meeste schoonmaakproducten zijn giftig en slecht voor de gezondheid en voor het milieu. Er zijn een heleboel groene alternatieven te koop die betaalbaar zijn en even goed werken.

Minder papier

We hebben zoveel mogelijkheden tegenwoordig in dit digitale tijdperk, dus alles op papier documenteren is echt niet meer nodig. Digitaliseer waar mogelijk, en sla alles op in een archiefkast in de cloud.

Moedig een groen woon-werkverkeer aan

Moedig je werknemers aan om het openbaar vervoer te gebruiken, zeker als je je kantoor hebt uitgezocht op een goede bereikbaarheid met bus, tram of trein. Je kunt zelfs fietsen van de zaak aanbieden, om het laten staan van de auto te stimuleren.